Bocairent tanca l'homenatge a Josep Joaquim Castelló

El president de les Corts, Juan Cotino, paticipa aquest divendres 31 d'agost en els actes de cloenda de l'homenatge que Bocairent ha retut a Josep Joaquim Castelló, liberal moderat i un defensor del principi modern de la separació de poders i diputat a les Corts espanyoles de Cadis.

A les vuit i mitja de la vesprada hi ha prevista la representació dels parlaments del diputat en aquelles Corts, a càrrec del grup l'Arcà i un audiovisual sobre la segua figura. Tancaran l'acte les intervencions del batle de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i del president de les Corts, Juan Cotino, qui haurà lliurat unes escarapel·les a les dones bocairentines que han tingut un fill enguany.

Bocairent va encetar el mes de març passat els actes d'homenatge a Josep Joaquim Castelló i Ferre, nascut el 1747. Castelló va exercir de geógraf i de professor de filosofia de la Universitat de València, i fou autor de 'Descripción geográfica del Reyno de Valencia formada por corregimientos' considerada un precedent de l'obra del botànic Josep Cavanilles, de qui era amic.
Des de llavors, s'han fet taules rodones, rutes guiades, la projecció del documental 'Els valencians de la Pepa' produït per RTVV, i un sopar temàtic sobre la cuina del segle XIX, entre més activitats.
Bocairent tanca l'homenatge a Josep Joaquim Castelló Bocairent tanca l'homenatge a Josep Joaquim Castelló Reviewed by Anónimo on 22:05:00 Rating: 5

Post AD