Bocairent restaurarà quinze documents històrics amb l'ajut de l'IVC+R

L'Ajuntament de Bocairent restaurarà 15 documents de l'Arxiu municipal a través de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, que aportarà el 30% del cost total de la restauració que són 5.810 euros. La resta l'aportarà directament el consistori.

Entre els documents en què s'intervindrà hi ha un pergamí del segle XV que recull la incorporació del terme de Banyeres de Mariola al de Bocairent, i un quadern manuscrit de la institució de la 'Deixà dels Ferres', una fundació pietosa creada el 1557, el docment més antic de l'antic convent de les monges agustines de la localitat cedit en dipòsit per la congregació de Sant Mateu.
La resta de douments són tretze pergamims datats entre els segles XIV i XVI, aportats pel professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ramon Martí el 2011 després de ser extraviats durant una reforma de les dependències municipals als anys 1980. El més antic, una àpoca referent a una contribució especial de 40 florins d'or per a les noces de l'infant Joan, és del 1371. N'hi ha quatre del segle XV i vuit del XVI. Destaca l'acta de la visita de l'inquisidor Joan Gastó el 23 d'agost del 1414 en què eximeixen la institució dels crims d'usura comesos pels seus membres fins al moment i inspecciona especialment les disposicions testamentàries dels difunts.
Bocairent restaurarà quinze documents històrics amb l'ajut de l'IVC+R Bocairent restaurarà quinze documents històrics amb l'ajut de l'IVC+R Reviewed by Anónimo on 21:43:00 Rating: 5

Post AD