Les farmàcies tancaran indefinidament a partir de dilluns que ve

El Col·legi de Farmacèutics de València i Alacant han aprovat per votació en les assemblees respectives el tancament indefinit a partir de dilluns, 5 de novembre, des del qual cada dia solament obrirà al públic una de cada tres farmàcies, en torns rotatoris, segons han informat fonts del col·legi de Farmacèutics.
Aquest tancament indefinit ve provocat per la situació d'impagaments del Consell a les farmàcies, que les han situades en una 'dramàtica situació que les força al tancament indefinit', segons han indicat aquestes mateixes fonts.

El Consell deu als farmacèutics 5 mesos i mig després, d'abonar mig mes d'abril i un altre mig del mes de maig amb els fons del FLA. Un fet que segons interpreten des del Col·legi de Farmacèutics 'ens deixa igual que estàvem, ja que aquest dimecres se sumarà un altre mes al deute'.

Aquest dilluns els farmacèutics ja es van reunir davant la 'situació extrema de liquiditat' que afronten aquests establiments que 'fa impossible el proveïment normal de medicaments per a atendre a la població' i que qualifiquen 'd'autèntica emergència', segons van indicar en un comunicat.

Els farmacèutics han qualificat 'd'incompresible' que la Generalitat Valenciana haja inclòs en el primer tram del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) 'només una factura de les cinc i mitja que deu a les oficines de farmàcia', a les quals aquest mateix dimecres 'ha d'afegir-s'n una altra corresponent a les receptes dispensades al setembre'.

Per això, davant una situació 'd'autèntica emergència', i per a evitar el 'col·lapse total' de la prestació farmacèutica al País Valencià, el Consell de col·legis i Confederació Empresarial de Farmacèutics han decidit proposar els tancaments indefinits, que es realitzaran 'fins que abone l'import total del deute de la Generalitat, o quan una nova assemblea decidisca de suspendre o cancel·lar la mesura'.
Les farmàcies tancaran indefinidament a partir de dilluns que ve Les farmàcies tancaran indefinidament a partir de dilluns que ve Reviewed by Anónimo on 11:00:00 Rating: 5

Post AD