Benestar Social paga els 10 milions que devia de 2012 a les residències Lares

La Conselleria de Benestar Social ha abonat pràcticament la totalitat del deute adquirit amb l'Associació de Residències i Serveis d'Atenció als Majors -Sector Solidaritat (Lares) pel que fa a les places concertades de 2012, que era de 10 milions d'euros, segons ha informat l'associació.
Lares està formada per 44 centres sense ànim de lucre, entre els quals s'inclouen associacions, fundacions i congregacions, que atenen quasi 2.500 persones majors depenents i donen ocupació a unes 1.600 persones, la majoria amb contracte indefinit. A la Vall d'Albaida, n'hi ha quatre centres: un a Albaida (Mare de Déu del Remei), un a Bocairent (Patronat) i dos a Ontinyent (Sant Francesc i Mare de Déu dels Dolors).
El gerent de Lares, Sergio Cañellas, ha agraït les gestions per a 'agilitar els pagaments perquè açò ens permetrerà poder continuar donant el servei d'atenció de qualitat als nostres majors'. La situació de 'molts' centres era 'molt greu i de no haver cobrat les conseqüències haurien estat nefastes', ha reconegut.

No obstant això, des de Lares s'ha recordat que segueix pendent el cobrament dels 450.000 euros corresponents a les ajudes d'equipament i reforma dels anys 2010 i 2011. A més, el gerent de l'associació ha demanat a Benestar Social que mantinga el compromís adquirit d'equiparar el preu de la plaça del sector solidari i el mercantil.

Cañellas ha apuntat que s'ha treballat 'molt per a això i no volem que s'oblida, sobretot, perquè és un greuge comparatiu que pot afectar els residents'. El gerent de Lares CV ha apuntat que les seues places concertades són 'places de la xarxa pública amb les mateixes obligacions i drets dels usuaris que les places d'altres sectors, per la qual cosa és necessari que els nostres associats també compten amb els mateixos recursos que els altres, indispensable per a garantir una atenció de qualitat'.

Lares ha presentat a l'Administració un estudi realitzat per la Universitat de València per a l'associació que corrobora les diferències. Fins al 2012, els centres de Lares rebien una subvenció de 50 euros per resident i dia, mentre que a les residències d'Accessibilitat Social la Generalitat els abonava fins a 58,30 euros i als Centres de Gestió Integral una mitjana de 64,04 euros.

'Això fa que els nostres majors reben menys diners al dia per a la seua atenció i per tant, que estiguen en clar desavantatge", ha finalitzat el gerent de Lares.
Benestar Social paga els 10 milions que devia de 2012 a les residències Lares Benestar Social paga els 10 milions que devia de 2012 a les residències Lares Reviewed by Anónimo on 15:54:00 Rating: 5

Post AD