Els treballadors de RECISA desconvoquen la vaga

L'assemblea dels treballadors de RECISA, l'empresa concessionària de la recollida del fem a la Vall d'Albaida, va decidir anit de desconvocar la vaga que havia de començar aquest mateix dijous. La decisió es va prendre pel compromís adquirit per l'empresa i per la Mancomunitat (gestora del servei a la comarca) de liquidar el deute pendent amb els operaris (dos mesos i la paga extraordinària de Nadal). Amb tot, representants dels treballadors han indicat en roda de premsa que no descarten reprendre la mesura de pressió si torna a haver-hi endarreriments en els pagaments.
Encara ahir dimecres, l'Ajuntament d'Ontinyent va avançar el pagament de 162.000 euros a la Mancomunitat perquè aquesta pagara a l'empresa part del deute, i així facilitar-li la disponibilitat de liquidar nòmines dels treballadors.
A més de posar-se al dia amb les nòmines, l'empresa s'ha compromés a negociar un conveni, i el president de la Mancomunitat, Juan Puchades, convocarà reunions amb totes les parts per mirar de disenyar un pla d'actuació per actualitzar els pagaments de la Mancomunitat a RECISA i dels ajuntaments a l'ens comarcal. En aquest aspecte, s'han donat a conéixer algunes dades dels deutes municipals. Així, han informat que l'Ajuntament d'Albaida deu un milió d'euros a la Mancomunitat pel servei de recollida de fem. En total, els consistoris de la comarca tenen un deute de dos milions d'euros que no han pagat a la Mancomunitat. Benigànim, Llutxent, l'Olleria i Ontinyent són alguns dels municipis que estan al dia, segons han explicat.
Els representants dels treballadors han criticat el pas de Filiberto Tortosa per la presidència de la Mancomunitat, a qui han acusat de no haver fet res per solucionar el problema mentre anava creixent, i d'abandonar la presidència amb tota la problemàtica a punt d'esclatar.
Els treballadors de RECISA desconvoquen la vaga Els treballadors de RECISA desconvoquen la vaga Reviewed by Anónimo on 14:56:00 Rating: 5

Post AD