Interns de la presó de Villena fan teatre a Aielo de Malferit i Bocairent per prevenir les drogoaddiccions

La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCA) de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida ha dut als instituts d'Aielo de Malferit i de Bocairent una iniciativa destinada a conscienciar-ne l'alumnat dels perills que tenen les drogues i el món que les envolta. Tots dos centres educatius han acollit representacions teatrals d'una versió lliure i reduïda de 'Macbeth', l'obra de W. Shakespeare, interpretada per un grup d'interns del Centre Penitenciari de Villena.
La idea d'aquestes representacions és facilitar el contacte amb persones que han viscut i patit les conseqüències de la relació amb drogues, en primera persona i en altra gent del seu entorn. Alumnes i actors van participar en debats-col·loqui després de les representacions en què es reflexionava sobre el significat de l'obra, i sobre les experiències personals dels interns en el món de les drogues.
Aquesta activitat s'ha plantejat com una proposta nova per a ampliar les estratègies de prevenció del consum de drogues, especialment pràctica pel contacte directe que els joves de la comarca tenen amb altres joves que han estat víctimes del consum d'aquestes substàncies i que poden detallar-ne en primera persona els efectes i problemes que ocasionen.
Interns de la presó de Villena fan teatre a Aielo de Malferit i Bocairent per prevenir les drogoaddiccions Interns de la presó de Villena fan teatre a Aielo de Malferit i Bocairent per prevenir les drogoaddiccions Reviewed by Anónimo on 13:12:00 Rating: 5

Post AD