Bellús i Atzeneta van oferir rutes de la prehistòria fins al segle XX dins el programa ‘Obrim les portes de la Vall’

Bellús i Atzeneta d’Albaida han sigut les últimes anfitriones del programa turístic de la Mancomunitat ‘Obrim les portes de la Vall’. La primera ruta va ser a Bellús ‘De l’home neandertal a les canalitzacions musulmanes’, que va oferir un itinerari per la Torre del Palau Bellvís, l’església parroquial Santa Anna i el paratge de l’estret de les aigües fins la Cova Negra.

Diumenge el programa turístic es va traslladar a Atzeneta d’Albaida per tal de realitzar la ruta anomenada ‘Museu de les artesanies, la nissaga dels campaners Roses’. El recorregut va oferir al centre sociocultural la visualització d’una projecció sobre la família dels campaners Roses, desprès de l’audiovisual es van dirigir cap al carrer de les Ànimes on es va explicar la part més antiga d’origen musulmà així com, l’origen i significat de les campanes. La ruta va continuar cap al carrer de la Puríssima, la plaça de l’església i la façana de la casa dels Roses on es va detallar la fabricació de les campanes, els processos, utensilis i la seua importància arreu de tot el món. L’ultima parada realitzada va ser el museu de les artesanies on el visitant va descobrir l’espart, la pedra i com no les famoses campanes d’Atzeneta d’Albaida.
Bellús i Atzeneta van oferir rutes de la prehistòria fins al segle XX dins el programa ‘Obrim les portes de la Vall’ Bellús i Atzeneta van oferir rutes de la prehistòria fins al segle XX dins el programa ‘Obrim les portes de la Vall’ Reviewed by Anónimo on 20:38:00 Rating: 5

Post AD