Bocairent homenatjarà les víctimes de l'accident del metro de València

Aquest dimecres que ve, 3 de juliol, es compliran set anys del fatídic accident de metro de València, en què hi van morir quaranta-tres persones, un dels més greus d'Europa. En record d'aquell fet i en homenatge a les víctimes i familiars, a Bocairent s'ha convocat una concentració a la porta de l'Ajuntament, a la una del migdia, on les banderes lluiran a mig pal.

La concentració respon a la moció presentada pel grup municipal de Compromís al ple de l'Ajuntament el mes de maig passat, aprovada amb els vots d'aquesta formació i els del PSPV-PSOE. El PP s'hi va abstenir. Des de poc després de l'accident, l'associació de víctimes (AVM3J) fa una concentració el dia 3 de cada mes per a exigir que s'obrin investigacions i es depuren responsabilitats. Les dues últimes han estat multitudinàries. En la de juny, una de les portaveus de l'associació, Rosa Garrote, va llegir un manifest en què va lamentar que el PP impedira d'aprovar una moció presentada a l'Ajuntament de València que demanava que es tornaren a obrir les investigacions. I va afegir que les responsabilitats polítiques de l'accident no les pot resoldre la justícia. Finalment, va exigir al govern valencià que n'assumisca la responsabilitat per mala gestió.

0responsables

En relació a l'accident i al tractament polític, judicial i informatiu que se n'ha fet, la sèrie documental 0responsables vol aprofundir i analitzar els aspectes de l'accident amb un capítol cada mes. Hi han participat l'associació Barret Films i la Fundació Valencianista i Demòcrata. Al documental, que es presenta com una comissió d'investigació ciutadana, hi parlen els testimonis vetats a la comissió parlamentària i que foren silenciats pels mitjans públics.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent

Bocairent homenatjarà les víctimes de l'accident del metro de València Bocairent homenatjarà les víctimes de l'accident del metro de València Reviewed by Anónimo on 10:06:00 Rating: 5

Post AD