1r Aplec de la Mariola, a Alfafara

'Mariolejar' és un verb novençà i de fama recent, que s'està conjugant àmpliament aquests dies, i sobretot hui i demà quan es celebra a Alfafara (Comtat) el 1r Aplec de la Mariola. Organitzat per l'Assemblea dels Pobles de la Mariola, l'aplec ha programat excursions, actuacions musicals, danses, una fira d'entitats i de productes autòctons i altres propostes, acompanyades d'activitats a les escoles relacionades amb la trobada mariolenca.
Segons l'Assemblea, l'aplec 'pretén revitalitzar el col·lectivisme i associacionisme a les comarques que engloben la Mariola, així com crear consciència sobre la importància de mantenir la serra lliure d'incendis'.
El programa inclou la xerrada d'Anna Climent, de la Coordinadora d'Estudis Eòlics del Comtat, sobre 'El foc, un desastre natural'; i la taula redona 'Serra en alerta', amb la particpació d'ACIF, la Carrasca, Grup d'Amics de la Natura de Cocentaina i L'Arrel.

L'ambientació musical proposa dos concerts gratuïts. En el de divendres hi actuaran Kaoba, El Diluvi, ESiR, Odi, i Faraona Sistema de Sonats; i dissabte tocaran Barbaritats, Badok, Karraska’l, Inèrcia i Tropiclitorianes. La resta d'activitats inclouen una excursió, tallers infantils, i una exhibició de pilota valenciana, entre altres.
Els organitzadors han previst l'oferta d'allotjament, a l'alberg de la localitat, i també a cases rurals i càmpings de la zona, i han llançat una aplicació per a Android amb tota la informació d'aquesta primera trobada.

L'Assemblea

L'Assemblea dels Pobles de la Mariola el van crear un grup d'associacions i col·lectius dels pobles del voltant de la serra amb la finalitat d'organitzar anualment un acte unitari i revindicatiu de caràcter itinerant. Entre aquestes associacions hi ha el Col·lectiu l'Espigolà de Bocairent. La resta d'entitats que van creat l'assemblea són el Col·lectiu Serrella de Banyeres de Mariola, els Joves de la Serra Mariola d'Alfafara i Agres, el Casal Jaume I d'Alcoi, els Joves amb Compromís de l'Alcoià i el Comtat, els grups de música Inèrcia i El Diluvi, la Coordinadora pel valencià de l'Alcoià-Comtat, i la Colla de dolçainers RudimentàriaPandorga d'Onil.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
1r Aplec de la Mariola, a Alfafara 1r Aplec de la Mariola, a Alfafara Reviewed by Anónimo on 11:40:00 Rating: 5

Post AD