Bocairent evita el segon pla d’ajust promogut pel Ministeri d’Hisenda

A 6 de setembre, l’Ajuntament de Bocairent havia pagat totes les factures conformes i reconegudes anteriors al 31 de maig del 2013. D’aquesta forma, el consistori ha evitat acollir-se al segon mecanisme de pagament a proveïdors promogut pel Ministeri d’Hisenda i d’Administracions públiques i, consegüentment, no es veu obligat a dissenyar un nou pla d’ajust ni a formalitzar cap nou préstec com sí que han fet altres administracions com la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida aquest dimecres, 25 de setembre.

Aquesta circumstància millora l’escenari del 2012 quan el consistori es va veure abocat a adherir-se a la primera convocatòria del conegut també com pla Montoro amb una operació bancària de 719.790,96 euros a retornar en deu anys. Aquesta xifra és un 10,78% inferior al deute reconegut per la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament de Bocairent dins de la liquidació presentada davant l’Agència tributària en el marc del Fons de liquiditat autonòmica (FLA).

Així, el Consell Valencià assumeix un volum d’impagaments que ascendeix a 806.782 euros a 31 de desembre del 2012. No obstant això, el consistori ha presentat una reclamació de reconeixement de l’existència d’altres cinc obligacions per un valor de 109.194 euros a l’estimar que no estaven comptabilitzades, el que sumaria un total de 915.976 euros. De fet, l’alcalde Josep-Vicent Ferre recorda que “aquestes dades corroboren el que hem repetit reiteradament: l’Ajuntament de Bocairent està realitzat una gestió econòmica responsable i adequada als nostres recursos però aquest bon fer queda condicionat per la irresponsabilitat de la Generalitat Valenciana i l’ofegament al qual sotmet a les entitats locals”.

Font: Bocairent.es
Bocairent evita el segon pla d’ajust promogut pel Ministeri d’Hisenda Bocairent evita el segon pla d’ajust promogut pel Ministeri d’Hisenda Reviewed by Anónimo on 9:41:00 Rating: 5

Post AD