Bocairent reforesta la serra amb boles de fang

D’aquesta forma, es segueix la tècnica de reforestació coneguda com “Nendo Dango” ideada pel japonès Masanobu Fukuoka que consisteix en encapsular llavors seleccionades, en aquest cas de plantes forestals autòctones, amb argila que actua com a protectora i que proporciona un medi adequat per a la germinació. Igualment, les boles confeccionades a Bocairent inclouen fulles de baladre com a repel•lent per a evitar que servisquen d’aliment per als animals. Per últim, la pluja serà l’encarregada d’alliberar la sement i fer-la créixer.

Baix el títol de “Fem créixer arbres”, la Regidoria de Medi ambient de Bocairent amb la col•laboració del Centre excursionista de la localitat ha posat en marxa una iniciativa per repoblar la serra del Sant Crist afectada per l’incendi del 6 i 7 de setembre del 2010. En concret, dissabte passat al voltant d’una trentena de persones entre grans i menuts van elaborar boles de fang amb llavors mentre que aquesta setmana, el 5 d’octubre, es procedirà a la seua distribució per l’àrea fixada.

L’ús d’aquest mètode de repoblament -que ja va ser utilitzat a Ontinyent repartint més de 5.000 boles de fang per repoblar les serres - té “un menor cost econòmic i mediambiental”, segons Paqui Cabanes, regidora de l’àrea, i permet “una major conscienciació sobre les greus conseqüències que sofreix el paisatge després d’un incendi”. A més, Cabanes ressalta que amb aquesta proposta es pretén fomentar el respecte vers les plantes i “valorar-les com a éssers vius essencials per al manteniment del cicle vital de la natura”.

De fet, aquest tipus d’intervencions obri el camí d’un procés conegut com successió ecològica pel qual apareixen espècies amb menys requeriments ambientals que, posteriorment, afavoriran la presència d’altres més complexes. L’objectiu final es fomentar que aquesta recuperació arribe al seu potencial màxim possible traduït en un bosc madur amb tota la seua biodiversitat.

Font: TV digital Ontinyent
Bocairent reforesta la serra amb boles de fang Bocairent reforesta la serra amb boles de fang Reviewed by Anónimo on 9:20:00 Rating: 5

Post AD