Medi Ambient firma un conveni amb Bocairent per mantenir oberta la Font de Mariola

El ple del Consell de divendres passat, 4 d'octubre, va aprovar un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Bocairent per tal de tornar a obrir l'àrea recreativa de la zona d'acampada de la Font de Mariola. L'acord permetrà tornar a usar-la, després que l'abril passat la Conselleria de Medi Ambient deixara de concedir permisos per la manca de pressupost destinat a manteniment d'aquests espais. En total, la mesura afectava 25 espais d'acampada de tot el País Valencià, entre els quals també la de Gamellons a Ontinyent.
L'acord ara aprovat implica que serà el consistori que s'encarregarà del manteniment i la neteja de l'espai natural, cosa que feia la conselleria, la qual a partir d'ara només 'farà les funcions d'inspecció, de control i de vigilància (…) sense comprometre's a aportar cap ajuda econòmica ni material', segons que ha lamentat el batle de Bocairent, Josep V. Ferre.
En el seu moment, l'Ajuntament ja va criticar la decisió de conselleria i va enviar una carta al director general de Medi Natural, Alfredo González, per a mostrar la seua disconformitat. El batle de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, denuncià en la carta que la mesura afavoria les instal·lacions privades en detriment de les zones públiques i que posava en perill llocs de treball vinculats al turisme d'interior.
Des de l'Ajuntament creuen que ara la Conselleria de Medi Ambient rectifica en part aquella decisió, i recorden que van seguir donant suport al turisme aquest estiu passat amb l'ajuda d'una subvenció extraordinària de 4.500 euros de la Diputació amb què es va poder contractar una persona a mitja jornada durant tres mesos per a la conservació del paratge. Ferre ha contraposat aquesta ajuda a la 'fallida de la Generalitat'.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Medi Ambient firma un conveni amb Bocairent per mantenir oberta la Font de Mariola Medi Ambient firma un conveni amb Bocairent per mantenir oberta la Font de Mariola Reviewed by Anónimo on 17:19:00 Rating: 5

Post AD