Bocairent, present en unes jornades internacionals sobre el 'paisatge de la cova'

Dijous passat dia 21 de novembre van començar a la ciutat italiana de Matera les jornades dedicades a la protecció dels paisatges 'El codi dels paisatges de la cova', impulsades per la UNESCO, en les quals ha participat Bocairent com a població convidada pel consistori amfitrió que ha proposat d’estudiar la viabilitat de fer actuacions conjuntes "donades les semblances entre les dos localitats", segons ha informat l'Ajuntament del municipi de la Mariola.
El mateix dijous hi va participar en una taula redona el batle de Bocairent Josep-Vicent Ferre, i també el dia 21 el professor de la Universitat de València i director de les obres de restauració del barri medieval de Bocairent, Miguel del Rey, hi va fer la seua aportació sobre les característiques del paisatge i urbanisme bocairentí com sobre l'agricultura andalusí al terme.
Les jornades, que han acabat aquest dissabte 23 de novembre, s'han celebrat a Matera per ser aquesta una ciutat amb consturcciones excavades en la roca, cases, monestirs i esglésies. És Patrimoni de la Humanitat des de 1993 i opta a ser la capital europea de la Cultura l'any 2019.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Bocairent, present en unes jornades internacionals sobre el 'paisatge de la cova' Bocairent, present en unes jornades internacionals sobre el 'paisatge de la cova' Reviewed by Anónimo on 20:09:00 Rating: 5

Post AD