La capa pluvial de Sant Joan de Ribera ja llueix restaurada en el Museu Parroquial de Bocairent

Des d'aquest cap de setmana passat, ja es pot visitar en el Museu Parroquial de Bocairent la capa pluvial de Sant Joan de Ribera després de ser restaurada per l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, intervenció que ha comptat amb una subvenció de la Diputació de València. A més, també s'ha restaurat una casulla de vellut que data del segle XV.
En total, les dues restauracions han suposat un un import total de 14.981 euros, finançats íntegrament per la corporació provincial.
La peça, que data de finals del segle XVI, està confeccionada amb un teixit ras de seda i la decoració principal està realitzada amb brodats en metalls amb fils daurats, láminilles metàl·liques i lluentons, que combinen amb una ampliació sobreposada de tires de tafetà de seda. Així mateix, el perímetre del raspall està rematat per un galó metàl·lic daurat.
D'altra banda, la Diputació també ha subvencionat la restauració d'una casulla de vellut verd del segle XV, amb una inversió total de 7.439 euros.
La reconstrucció ha consistit en el desmuntatge del folre, la neteja mecànica del teixit mitjançant microaspiración, el tractament puntual de taques i neteja de components metàl·lics, així com l'eliminació de rendiments i sargits i la correcció de deformacions.
S'ha consolidat la peça utilitzant punt de restauració amb la col·locació de suports parcials per a reforçar les àrees afeblides i reintegrar algunes. S'han fixat els fils solts i altres elements mitjançant costura. El folre s'ha rehabilitat seguint el mateix procediment.
A la presentació de la restauració van assistir la diputada d'Administració General i Patrimoni de la Diputació de València, Carlota Navarro; el guareix rector de Bocairent, Ángel Miguel Olivares; la directora-gerent de l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, Carmen Pérez; la responsable de la Restauració del IVC+R, María Gertrudis Jaén i la directora general de Cultura de la Generalitat Valenciana, Marta Alonso, així com l'alcalde de la localitat, Josep Vicent Ferre.

Font: Lo Clar
La capa pluvial de Sant Joan de Ribera ja llueix restaurada en el Museu Parroquial de Bocairent La capa pluvial de Sant Joan de Ribera ja llueix restaurada en el Museu Parroquial de Bocairent Reviewed by Anónimo on 22:37:00 Rating: 5

Post AD