Una treballadora de l'Ajuntament de Bocairent obté un guardó del Col·legi oficial de psicòlegs

“Prínceps blaus i esclaves roses: estereotips de gènere i mites sobre l'amor romàntic en l'adolescència. Implicacions per a la prevenció de la violència de gènere en parelles joves” és el títol del treball realitzat per Maria Cruz Pla mereixedor del primer premi de la Càtedra d'investigació i de desenvolupament aplicat en psicologia atorgat pel Col·legi oficial de psicòlegs del País Valencià.
El guardó, que serà lliurat l'1 de març de l'any pròxim, està dotat amb 1.500 euros i reconeix la tasca de la responsable del servei especialitat en atenció a la família i a la infància (SEAFI) de l'Ajuntament de Bocairent en l'obertura de nous camps dins de la psicologia de la intervenció social amb aquesta obra que va servir de final del màster de Gènere i Polítiques d'igualtat de l'Institut Universitari d'Estudis de la Dona de la Universitat de València.
Les dades recollides i analitzades per Maria Cruz Pla parteixen de sengles tallers de prevenció de violència de gènere impartits a l'IES Bocairent durant els dos últims anys arran de l'aprovació del Pla municipal d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes 2011-2014. En aquesta iniciativa han participat fins ara 120 alumnes del centre des de 3r d'ESO fins a 2n de Batxillerat i ha permés detallar el punt de partida de cara a oferir-los la formació adient en l'àmbit de la coeducació afectivosexual. Amb aquest treball la treballadora municipal explica la relació entre els rols i els estereotips de gènere, l'educació emocional diferenciada per sexes o la mitificació de l'amor romàntic en adolescents i la violència de gènere dins de la parella.

Font: El punt avui

Una treballadora de l'Ajuntament de Bocairent obté un guardó del Col·legi oficial de psicòlegs Una treballadora de l'Ajuntament de Bocairent obté un guardó del Col·legi oficial de psicòlegs Reviewed by Anónimo on 14:45:00 Rating: 5

Post AD