Bocairent incrementa la regulació de l'espectacular 'cordà' de festes

L'Ajuntament de Bocairent ha redactat una norma específica (pdf) per a la 'cordà' que es celebra la nit del 5 de febrer, en honor a sant Blai dins les festes de Moros i Cristians, i que atrau un gran nombre d'aficionats a aquestes celebracions pirotècniques per les característiques de la trama urbana del nucli històric de la vila on té lloc.

El reglament delimita tres zones concretes: la de foc on s'encenen els coets; la de risc, que és fins on poden arribar; i la segura que és aquella no hi ha d'haver cap risc. També s'especifiquen els materials de pirotècnia que poden usar-se, i concreta les dues parts de què consta: les 'eixides' que es disparen a la plaça de l'Ajuntament, i les 'canyes' que cada filà porta dins la zona de foc fins a arribar a la mateixa plaça.

Els participants en la 'cordà' que facen ús de coets hauran de disposar d'una adreditació de consumidor reconegut com a expert que es va poder obtenir el mes de desembre passat a través d'un curs organitzat per l'Ajuntament i per l'Associació de Festes. La normativa marca també els punts d'atenció mèdica que s'instal·laran i la vestimenta recomanada per a participar en aquesta festa del foc.

Vilaweb.cat/Ontinyent
Bocairent incrementa la regulació de l'espectacular 'cordà' de festes Bocairent incrementa la regulació de l'espectacular 'cordà' de festes Reviewed by Anónimo on 14:55:00 Rating: 5

Post AD