S'ha mort Joan A. Martínez, un dels referents en la recuperació de la dolçaina

Aquest diumenge s'ha mort, de manera sobtada als 53 anys, Joan A. Martínez, un dels referents de la recuperació i la difusió de la música de dolçaina al País Valencià. Juntament amb els d'Enric Gironés i Xavier Richart, el seu nom va lligat als inicis de moltes escoles de dolçaina de les Comarques Centrals Valencianes. El seu treball, com reconeix la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, va influir de manera molt directa en grups com la Xafigà de Muro.

Va ser el primer director del grup de Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent, el seu poble, fundat l'any 1994. També fou mestre a escoles de dolçainers d'Alcoi i de la Vall d’Albaida, i ocupava la plaça de professor de dolçaina del Conservatori Municipal d’Albaida, lloc on es va oferir per primera vegada l'ensenyament reglat d'aquest instrument tradicional.

El soterrar es farà dimarts, després que se li haja practicat l'autòpsia que puga determinar la causa de la mort.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
S'ha mort Joan A. Martínez, un dels referents en la recuperació de la dolçaina  S'ha mort Joan A. Martínez, un dels referents en la recuperació de la dolçaina Reviewed by Anónimo on 9:45:00 Rating: 5

Post AD