La música de Rafa Xambó per als versos de Shakespeare s'escoltarà a Bocairent

Fa més de quatre-cents anys que William Shakespeare va escriure un bon grapat de sonets d'amor, els primers 126 a un jove amic-amant, i els 26 restants a la misteriosa Dark Lady. El cantant i compositor Rafa Xambó ha posat música a uns quants d'aquests sonets, traduïts al català pel poeta Txema Martínez. El resultat és el disc 'Testimo tant, sonets de Shakespeare' publicat a finals de l'any passat, i que aquest dissabte 12 d'abril presenta al Teatre Avenida de Bocairent, a les 19.30, en un concert inclòs en en el programa cultural 'Abril, el mes de les paraules'.

Segons explica l'autor, és la primera vegada que William Shakespeare és musicat en català, i que, llevat de Rufus Wainwright, que se li va avançar uns quants mesos, 'ningú no havia cantat els sonets de Shakespeare en format de música popular contemporània'.

En aquest disc, Xambó presenta dotze cançons que presenten dotze mirades de l'amor i de la passió, amorosa, carnal i espiritual. Cants a un amor adult que coneix les delícies de la carn, l'horror i les angoixes de la pèrdua, les paradoxes de la luxúria i els camins del vici i les falsedats, un amor homosexual, heterosexual i bisexual. Dotze sonets, doncs, 'd'amor i de mort. De sexe i desesperació. Del pas del temps inexorable i la traïció. Del gaudi de la carn i el goig dels dies'.

La coberta del disc és un dibuix d'Andreu Alfaro; els seus hereus l'han cedit a Xambó, que d'aquesta manera ha volgut fer un homenatge al gran artista plàstic valencià.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
La música de Rafa Xambó per als versos de Shakespeare s'escoltarà a Bocairent  La música de Rafa Xambó per als versos de Shakespeare s'escoltarà a Bocairent Reviewed by Anónimo on 18:59:00 Rating: 5

Post AD