Joseph Pérez, fill adoptiu de Bocairent, premi Príncipe de Asturias de Ciències Socials

Joseph Pérez, fill adoptiu de Bocairent i descendent de la pròpia localitat valldalbaidina, ha sigut guardonat amb el Premio Príncipe de Asturias 2014 en la categoria de Ciències Socials 'per les seues aportacions a la investigació i divulgació de la història d'Espanya i Amèrica', segons detalla l'acta del jurat nomenat per la fundació espanyola Príncipe de Asturias.

L'historiador va ser nomenat fill adoptiu de Bocairent l'any 2007. Joseph Pérez és fill de José Pérez, qui fou president del Sindicat 'La Victoria' a Bocairent, durant l'anomenada Vaga dels Beneito, l'any 1922. Els seus pares se'n van anar de Bocairent amb desenes de treballadors després d'aquella vaga.

El professor Joseph Pérez va nàixer a la Ròca d'Òlmes, al departament occità d'Arièja, on el seu pare treballava com a operari tèxtil. El 1955 el van nomenar professor agregat d'espanyol per l'Escuela Superior de Saint Cloud. Entre 1989 i 1996 va dirigir la Casa de Velázquez de Madrid. Es doctorà en història en 1970 amb una tesi sobre 'La Revolución de las Comunidades de Castilla (1520-1521)'. Fundador del 'Centro hispanista La Maison des Pays Iberiques', és Catedràtic de civilització espanyola i hispanoamericana i vicepresident de la Universitat de Bordeus, i membre corresponent de la 'Real Academia de la Historia' i doctor honoris causa de la Universitat de Valladolid.

L'Ajuntament de Bocairent ja li ha fet arribar la seua felicitació pel premi.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Joseph Pérez, fill adoptiu de Bocairent, premi Príncipe de Asturias de Ciències Socials Joseph Pérez, fill adoptiu de Bocairent, premi Príncipe de Asturias de Ciències Socials Reviewed by Jairo Molina on 16:51:00 Rating: 5

Post AD