Bocairent recorda l’incendi de 1994 amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

Bocairent celebra el Dia Mundial del Medi Ambient d’este dijous 5 de juny amb iniciatives per la conscienciació sobre les conseqüències dels incendis. Este divendres la prevenció serà el tema de la xerrada que pronunciarà David Belda, enginyer tècnic forestal a les 20h. L’endemà, dissabte 7, una excursió servirà per a retre homenatge als ocupants d’una avioneta portuguesa que van morir quan l’aparell es va estavellar al paratge conegut com el Morro del porc mentre participaven en les tasques d’extinció de l’incendi de juliol del 1994. L’itinerari partirà a les 8h des de la plaça de l’ajuntament i compta amb la col·laboració del centre excursionista local.

La labor de conscienciació arribarà també als més menuts amb uns tallers infantils titulats ‘Els incendis i el bosc’ que realitzaran els tècnics de Ventalls naturals a la placeta de Sant Vicent de 18 a 20,30h, dissabte mateix. Per a la regidora de Medi ambient, “hem d’aprofitar aquesta celebració del 5 de Juny per a parar atenció a temes de tanta transcendència com la valoració de l’entorn natural i la seua protecció o el coneixement d’ecosistemes diversos, entre altres qüestions”.

Cal recordar també que Bocairent va inaugurar diumenge 1 de juny a la sala Joan de Joanes l’exposició ‘Del verd al gris’ en la qual l’autor, Felipe Vicente Jurado, mostra fotografies de les “conseqüències nefastes” del foc de setembre del 2010 així com deixalles trobades a la muntanya dies després, un conjunt que “interpel·la directament a la nostra consciència”, en paraules de la regidoraFrancesca Cabanes.

Font: Comarcalia.info
Bocairent recorda l’incendi de 1994 amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient Bocairent recorda l’incendi de 1994 amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient Reviewed by Jairo Molina on 10:30:00 Rating: 5

Post AD