Acaba la fase 2A de rehabilitació del barri medieval de Bocairent, retardada pels impagaments del Consell

La Generalitat Valenciana va lliurar a l’Ajuntament de Bocairent el 9 de juliol passat lesobres de la fase 2A de la rehabilitació integral del barri medieval. La signatura del document va anar a càrrec de Carlos del Riego, en representació de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient en un acte on també estaven presentsJosep M. Molina, primer tinent d’alcaldia; i l’arquitecte responsable del projecte, Miguel del Rey.

Esta cessió arriba trenta mesos després d’estar pràcticament finalitzades les obres, iniciades el 2008, en les acaballes del 2011; encara que la previsió de la Conselleria d’Infraestructura era per a principis del 2010 tal i com va manifestar el llavors titular del departament, Mario Flores, en una visita efectuada el 26 d’agost del 2009. No obstant això, els impagaments de la Generalitat a Intersa i l’entrada d’aquesta en concurs de creditors van impedir l’acabament dels treballs encara que la majoria de les actuacions programades estaven obertes al públic. Per això, no ha sigut fins ara quan s’ha pogut donar per conclosa la fase 2A després de corregir algunes deficiències, de modificar les arquetes elèctriques per adaptar-les a les noves exigències normatives i de tancar alguns detalls. Esta part de la rehabilitació del barri medieval de Bocairent, amb un cost pròxim de 3 milions d’euros, incloïa la construcció d’un aparcament amb 32 places situat al vessant est del conjunt historicoartístic; els jardins de la zona de la Cantereria, de la Mare de Déu d’Agost i del Mirador, així com l’adequació de la trama urbana del perímetre oriental i meridional.

A hores d’ara, el consistori ja ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana l’execució de la darrera fase, la 2B, del projecte global per a que es duga a terme “quan les possibilitats econòmiques ho permeten”. Aquesta etapa consisteix en la rehabilitació dels carrers de Mossén Hilario i Gorga, la construcció d’un sender perimetral en l’àrea del Mirador i la finalització de les zones enjardinades de forma que “així aconseguiríem que el barri medieval de Bocairent quede en condicions òptimes d’habitabilitat per al seu veïnat i continue sorprenent als milers de visitants que el recorren cada any”, segons apunten fonts municipals.

Font: Comarcalia.info
Acaba la fase 2A de rehabilitació del barri medieval de Bocairent, retardada pels impagaments del Consell Acaba la fase 2A de rehabilitació del barri medieval de Bocairent, retardada pels impagaments del Consell Reviewed by Jairo Molina on 11:57:00 Rating: 5

Post AD