Bocairent recupera dues creus de terme dels segles XIV i XVIII

El Museu Parroquial de Bocairent exhibeix des d'aquest dimarts les dues creus de terme dels segles XIV i XVIII, restaurades per la fundació la Llum de les Imatges i que es trobaven empotrades a les ermites de Sant Antoni i del Sant Crist.

Les peces s'han presentat també aquest dimarts al mateix museu després del procés de restauració, i d'haver-se'n fet dues reproduccions ubicades a les ermites d'on s'han recuperat les creus originals.

La creu extreta de l'ermita de Sant Antoni, d'estil gòtic, mostra en el revers --la part oculta en la paret on estava incrustada-- una Mare de Déu coronada i asseguda en el tron amb el nen als braços sobre una falsa mènsula. En l'anvers, el crist crucificat amb el cap ert i els ulls oberts mira al front.

L'altra peça, l'extreta de l'ermita del Sant Crist, tenia l'anvers molt deteriorat, i se n'ha reconstruït la imatge del crist en la creu. El revers mostra una corona d'espines en la intersecció entre els braços i el tronc, i un gall sobre una columna en el cos de la creu, símbols de la Passió de Jesucrist.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Bocairent recupera dues creus de terme dels segles XIV i XVIII Bocairent recupera dues creus de terme dels segles XIV i XVIII Reviewed by Jairo Molina on 19:43:00 Rating: 5

Post AD