Cardaors rebrà el premi Nou d'Octubre de l'Ajuntament de Bocairent


Trenta-set anys d'existència són els que té el grup de danses Cardaors de Bocairent, una entitat senyera a la nostra comarca que enguany rebrà un reconeixement oficial de mans de l'Ajuntament. I és que el Consell Municipal de Cultura ha acordat d'atorgar-li el Premi Nou d'Octubre en la modalitat col·lectiva. El premi individual el rebrà el pintorAntonio Ferri.

Des de 1977, el grup de danses Cardaors divulga la cultura tradicional relacionada amb el ball, la música i la festa, la qual ha ajudat a recuperar i estudiar en treballs com ara la publicació de referència per a molts estudiosos 'La serra i la vall'. També l'ha divulgada a través de tres exposicions i escrits sobre indumentària tradicional. L'any 1980 va organitzar el
3r Aplec de Danses del País Valencià, i va fer d'amfitrió i coorganitzador en les dues festes comarcals de la dansa celebrades a Bocairent, on va acollir també la resta de grups participants en l'Aplec de Danses de la Mariola de l'any passat.

El premi al pintor Antonio Ferri li reconeix 'tota una vida dedicada a la pintura'. El mes de maig passat s'inaugurà a Bocairent el museu municipal dedicat a la seua obra, de la qual en va fer donació d'una col·lecció important que abarca tots els registres de l'autor, des del neoimpressionisme i la pintura abstracta, al pop, el surrealisme i les obres inspirades en el Quattrocento italià.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent

Cardaors rebrà el premi Nou d'Octubre de l'Ajuntament de Bocairent Cardaors rebrà el premi Nou d'Octubre de l'Ajuntament de Bocairent Reviewed by Jairo Molina on 16:51:00 Rating: 5

Post AD