El 50% de les inversions de la Generalitat per adequar els camins a la Mariola es faran a Bocairent

Bocairent rebrà més del 50% dels 500.000 euros previstos per la Conselleria de Governació en el ‘Projecte de manteniment i millora de la capa de rodament en pistes forestals, d’execució i adequació de drenatges i de neteja de marges per a la prevenció d’incendis forestals de la serra de Mariola‘. Així, els camins ubicats al terme municipal comptaran amb una inversió de 275.000 euros mentre que la resta es repartirà entre la xarxa d’Agres, Alcoi, Alfafara, Cocentaina i Muro.

L’objectiu fonamental de la proposta consisteix a millorar les vies d’accés a les zones forestals de cara a la prevenció d’incendis per tal de reduir el temps d’aproximació dels mitjans d’extinció terrestres i de garantir-ne la seguretat i la mobilitat dels efectius. Igualment, assegurar que les pistes siguen transitables permetrà una millor vigilància mòbil i fixa i les convertirà en línies de defensa i en vies d’evacuació.

A Bocairent, l’actuació afectarà al vial de l’Ombria de Mariola -des del Racó del cirer fins Agres, al de Santa Bàrbara als Collets, al de la Malladeta o camí vell de Banyeres, al de la Font freda al Sotarroni o al del pla d’Aparici fins al mas de Reiner, entre altres-. Per això, la Conselleria en coordinació amb el consistori està contactant a hores d’ara amb els propietaris dels terrenys contigus per a que siguen coneixedors dels treballs que van a efectuar-se a partir del setembre.

En concret, el projecte millorarà el ferm del vials i adequarà els passos d’aigua i de cunetes. No obstant això, des de l’Ajuntament de Bocairent recorden que la circulació de vehicles a motor per les pistes forestals es troba regulada i únicament està permesa la circulació dels propietaris de terrenys i de masos, dels vehicles amb servitud de pas o els que duen a terme activitats de gestió agroforestal o de vigilància i d’extinció d’incendis.

Font: Comarcalia.info
El 50% de les inversions de la Generalitat per adequar els camins a la Mariola es faran a Bocairent El 50% de les inversions de la Generalitat per adequar els camins a la Mariola es faran a Bocairent Reviewed by Jairo Molina on 11:13:00 Rating: 5

Post AD