El TSJCV avala l’ordenança de serveis funeraris de Bocairent

La secció 5a de la Sala Contenciós-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) acaba de fer pública la sentència dictada el 7 de maig del 2014 en la qual desestima el recurs de tres veïns de Bocairent contra l’ordenança municipal de serveis funeraris. El dictamen, a més, tanca la qüestió ja que es declarada ferma i no susceptible d’apel·lació.

En concret, el Tribunal considera com “lògiques i ajustades, tenint en compte les característiques del nucli antic de Bocairent” les raons i les justificacions que permeten instal·lar tanatoris en qualsevol part del terme municipal “sempre que el sòl estiga classificat com a urbà o urbanitzable” a excepció del barri medieval tal i com reflecteix el punt 7é de l’articulat. Igualment, la sentència considera que la disposició addicional única, que permet impulsar “serveis públics municipals” si les circumstàncies així ho exigeixen, no és contrària a dret ja que “la mateixa es limita a preveure la creació dels serveis públics pertinents, el tipus de gestió i la necessitat de què es regule en l’ordenança tant les obligacions com la normativa”.

L’ordenança de serveis funeraris va ser aprovada per Decret d’Alcaldia el 26 de gener del 2010després de rebre els vots favorables dels grups municipals del PSPV i del Bloc, amb l’abstenció del PP, al Ple del 27 de novembre del 2009 i va permetre la posada en funcionament de dos tanatoris, infraestructures de les quals mancava la localitat anteriorment. Per tant, l’Ajuntament de Bocairentestima que la sentència del Tribunal superior de Justícia “evidencia la bondat de la normativa elaborada pel consistori” alhora que posa punt final a la “controvèrsia” sobre les zones de la població on es pot instal·lar un tanatori.

Fonts: Comarcalia.info
El TSJCV avala l’ordenança de serveis funeraris de Bocairent El TSJCV avala l’ordenança de serveis funeraris de Bocairent Reviewed by Jairo Molina on 0:06:00 Rating: 5

Post AD