Una associació de defensa dels animals denuncia la 'desnutrició severa' de quatre cavalls en una finca privada de Bocairent

L'Asociación Nacional Animales con Derechos y Libertad ha presentat recentment una denúncia davant l'Ajuntament de Bocairent per a criticar la 'desnutrició severa' en què es troben quatre cavalls que 'porten massa temps sense alimentació' en una finca privada del municipi.

En un comunicat, l'associació ha explicat que els fets es remunten a diversos mesos enrere, quan van ser alertats per primera vegada que els equins d'una finca privada 'no disposaven de l'aliment necessari i presentaven clars símptomes de desnutrició severa'. Des de llavors, l'entitat hauria realitzat un seguiment exhaustiu dels animals, la situació dels quals han advertit que 'podria portar-los a una mort prematura per inanició en cas que no s'actue amb la major celeritat possible'. De la mateixa manera, han denunciat que els animals no tenen la identificació exigida per la normativa vigent.

L'associació ha posat els fets en coneixement de la Secció de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guardia Civil i dels Serveis Veterinaris de la Generalitat Valenciana, amb l'objectiu que 's'òbriga un expedient sancionador' contra el propietari dels animals a qui acusen 'd'haver pogut incórrer en un delicte per maltractaments'.

A més, ha demanat que es decomisen els animals de manera 'immediata' per tal de garantir-ne la salut, i que es traslladen a un refugi d'equins de l'associació.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Una associació de defensa dels animals denuncia la 'desnutrició severa' de quatre cavalls en una finca privada de Bocairent Una associació de defensa dels animals denuncia la 'desnutrició severa' de quatre cavalls en una finca privada de Bocairent Reviewed by Jairo Molina on 12:44:00 Rating: 5

Post AD