El Museu arqueològic de Bocairent realça un aixovar funerari neolític


El Museu arqueològic municipal Vicente Casanova de Bocairent acaba de recol·locar les restes d’un aixovar funerari neolític en un mateix espai expositiu per a donar major realç a la seua importància històrica. El treball, coordinat per l’arqueòloga i doctora en Antropologia física Isabel Collado amb la col·laboració de la guia turística de la sala Ana Campello, s’ha realitzat al llarg d’aquest mes d’agost després d’una fase d’inventariat i de classificació que pretén seguir la tasca de l’anterior responsable de la col·lecció, el Vicente Casanovamateix, després de la seua sobtada mort el febrer passat.

Les peces exposades procedeixen d’un soterrament doble trobat a la cova de la Sarsa amb una antiguitat d’uns 6.000 anys. Així, el dipòsit funerari està compost per materials lítics, ceràmics, ossis i de malacofauna que conformen tant estris de la vida quotidiana com elements per a l’adornament personal. En concret, els objectes agrupats son un gran vas de ceràmica cardial impresa; una cullera, una espàtula i tres punxons d’os; quatre valves de petxines (tres Glycymeris sp i una Cardium edule) foradades en el natis; tres cargols de mar (Columbella rustica); dos fragments d’un anell d’os i cinc peces de sílex.

Tant les responsables del Museu arqueològic municipal Vicente Casanova com l’Ajuntament de Bocairent animen al veïnat a col·laborar amb la col·lecció si compten amb alguna peça arqueològica mitjançant la donació o la cessió ja que “una de les coses que més enriqueixen a les persones i als pobles és el coneixement del seu passat”.

Font: Comarcalia.info

El Museu arqueològic de Bocairent realça un aixovar funerari neolític El Museu arqueològic de Bocairent realça un aixovar funerari neolític Reviewed by Jairo Molina on 11:28:00 Rating: 5

Post AD