La Xafigà homenatja Joan A. Martínez

La Colla de Dolçaines i Percussió La Xafigà de Muro farà aquest dissabte 18 d'octubre un concert en homenatge a Joan A. Martínez, 'el dolçainer de Bocairent', mort el mes març passat de manera sobtada. El grup, amb què Martínez va tindre una relació molt estreta, ha preparat un programa amb peces 'amb un significat especial per a ell i amb altres que fan referència al seu poble'.

En aquest sentit, l'última peça inclosa és l'estrena de 'Quadern de Bocairent', obra de José R. Pascual Vilaplana. En tots els temes, la colla la dirigirà Mario Roig.

El concert tindrà lloc al Centre Cultural Polivalent de Muro, a les 20.00, i es clourà amb una interpretació de la Muixeranga a què es convida a participar a tots els dolçainers que s'hi vulguen sumar. Per tal de facilitar aquesta interpretació conjunta, La Xafigà ha facilitat la partitura de la versió que serà la que es tocarà com a punt final de l'homenatge.

El dolçainer de Bocairent

Joan A. Martínez es va morir el 9 de març passat, als 53 anys d'edat. Fou un dels referents de la recuperació i la difusió de la música de dolçaina al País Valencià. Juntament amb els d'Enric Gironés i Xavier Richart, el seu nom va lligat als inicis de moltes escoles de dolçaina de les Comarques Centrals Valencianes. El seu treball, com reconeix laFederació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, va influir de manera molt directa en grups com la Xafigà de Muro.

Va ser el primer director del grup de Xirimiters i Tabaleters l'Aljub de Bocairent, el seu poble, fundat l'any 1994. També fou mestre a escoles de dolçainers d'Alcoi i de la Vall d’Albaida, i ocupava la plaça de professor de dolçaina del Conservatori Municipal d’Albaida, lloc on es va oferir per primera vegada l'ensenyament reglat d'aquest instrument tradicional.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
La Xafigà homenatja Joan A. Martínez La Xafigà homenatja Joan A. Martínez Reviewed by Jairo Molina on 10:07:00 Rating: 5

Post AD