Les celebracions a Bocairent del Nou d'Octubre comencen amb una conferència del geògraf Josep V. Boira

'Valencia, la tormenta perfecta' és el títol del llibre publicat l'any 2012 pel professor titular de Geografia Urbana a la Universitat de València Josep V. Boira, en què analitza i mira de descriure les possibles causes del 'desprestigi' que afecta el País Valencià. Al voltant d'aquest llibre i d'aquesta qüestió girarà la conferència que l'autor de l'obra farà a Bocairent aquest divendres 3 d'octubre, en l'acte inicial de les celebracions del Nou d'Octubre organitzades per l'Ajuntament.

Amb el títol de 'La societat valenciana i la tempesta perfecta: de les causes a les solucions', la conferència de Josep V. Boira, un dels màxims impulsors intel·lectuals del concepte 'arc medierrani', encetarà elprograma d'actes a la sala Joan de Joanes, a les 20.00 on s'hi podrà visitar també l'exposició 'Els moriscos valencians' d'Edicions Bromera.

Fins al dia 9 se succeiran activitats entre les que hi ha una excursió a l'ermita de Santa Bàrbara, una actuació de Llorenç el Contacontes, l''Espai de poesia' amb una lectura oberta, i tallers infantils. També hi ha previst el taller de doblatge de pel·lícules al valencià, i un altre a càrrec del grup de danses Cardaors amb el títol 'Una aproximació als balls valencians'.

Precisament Cardaors seran uns dels protagonistes de l'acte de dimecres 8 d'octubre, en què rebran un dels Premis Nou d'Octubre concedits pel Consell Municipal de Cultura, en aquest cas en l'apartat col·lectiu. El guardó en la categoria individual el rebrà el pintor Antonio Ferri. La gal·la comptarà l'actuació de Damian Molina al piano i M. José Llobregat i Alfredo Francés a les dolçaines, i amb el lliurament dels premis acadèmics del curs 2013-2014.

La programació acaba dijous dia 9 amb activitats infantils i una partida de raspall entre els equips locals.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Les celebracions a Bocairent del Nou d'Octubre comencen amb una conferència del geògraf Josep V. Boira Les celebracions a Bocairent del Nou d'Octubre comencen amb una conferència del geògraf Josep V. Boira Reviewed by Jairo Molina on 12:26:00 Rating: 5

Post AD