'Què ens passa, valencians?' es projecta dissabte a Bocairent


Després de l'èxit del documentari 'Són bojos, aquests catalans?!' (íntegre, ací), l'alemanya Alina Moser en protagonitza una segona part: va viatjar pel País Valencià amb bicicleta per conèixer la situació del català i el resultat en va ser 'Què ens passa, valencians?'. Aquest nou documental es presentarà dissabte dia 3 de gener, a les 19.00, al Teatre Avenida de Bocairent, en un acte organitzat per col·lectiu l'Espigolà, amb la participació del director del film David Valls, Carmen Doménech de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià, i Vicent Romans, ex-president d'Escola Valenciana.

En el film, l'Alina vol saber quins mitjans de comunicació escrits en català hi ha, la situació de la llengua a l'escola i la cultura… Per esbrinar-ho, passa per Gandia, Elx, València, Sueca o Alcoi, entre més indrets, i hi parla amb la gent que s'hi va trobant i amb personatges destacats del país, com ara el doctor en psicologia Ferran Suay, el cantant Miquel Gil, el presentador i actor Eugeni Alemany o el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Aquesta és la segona part de la trilogia que ha de servir per a conèixer la situació de la llengua arreu dels Països Catalans. Dirigit per David Valls, el film és protagonitzat per Alina Moser i realitzat per Zeba Produccions. Un projecte finançat a través de micromecenatge, i que ha rebut el suport de la Veu del País Valencià, el Tempir, Tallers per la Llengua, el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el Grup d'Estudi de Llengües Amenaçades de la Universitat de Barcelona, el Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona, el Micalet, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent

'Què ens passa, valencians?' es projecta dissabte a Bocairent 'Què ens passa, valencians?' es projecta dissabte a Bocairent Reviewed by Jairo Molina on 12:10:00 Rating: 5

Post AD