Diputació aprova subvencions per a restauracions, més de la meitat de les quals se les enduu l’Església

La Diputació de València ha aprovat atorgar vuit subvencions, per un total de prop de 48.000 euros, per a realitzar resatauracions de patrimoni moble local a la Vall d’Albaida. Del total, en concret 47.923 euros, més de la meitat són per a béns propietat de l’Església, que s’endurà 27.461 euros en ajudes públiques.

De fet, la partida més important és per a la ‘conservació i restauració de la imatge i aurèola del Crist del Sagrat Cor de Jesús’ de Fontanars dels Alforins, amb 14.000 euros. La parròquia de Santa Anna de Bellús en rebrà 4.900 per a l’estendard de la Congregació de Filles de Maria; la parròquia de l’Assumpció de la Mare de Déu de Bocairent obtindrà 4.750 euros per a restaurar llibres i manuscrits dels segles XVIII i XIX; i la del Ràfol de Salem tindrà una ajuda de 3.811 euros amb què restaurar un quadre de Sant Blai i Sant Francesc.

La resta d’ajuts són per al Museu Josep Segrelles d’Albaida, que rebrà 10.000 euros; per al Museu Arqueològic d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, amb 4.000; el Museu d’Etnografia de Benissoda, amb una ajuda de 4.222 euros; i l’Ajuntament de Pinet que restaurarà una anitga vara del batle de Gandia, amb 2.238 euros.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
Diputació aprova subvencions per a restauracions, més de la meitat de les quals se les enduu l’Església Diputació aprova subvencions per a restauracions, més de la meitat de les quals se les enduu l’Església Reviewed by Jairo Molina on 17:25:00 Rating: 5

Post AD