Huitanta esquadres i seixanta bandes de música prendran part de l'entrada

Més de 200 elements compondran l’entrada de Moros i cristians que Bocairent celebrarà dissabte pròxim, 7 de febrer, a partir de les 16.30 h. Durant més de cinc hores, els sons de 61 formació musical ompliran els carrers de la població i acompanyaran el pas dels més de 2.000 festers que integren les nou filaes de les festes patronals en honor a sant Blai.

Blocs i oficials adquireixen un gran protagonisme però més de la meitat de les 79 esquadres participants tindran un caràcter especial amb la qual cosa la combinació oferirà un conjunt harmònic, variat i vistós. A més, hi haurà un total de quaranta carrosses artístiques, tres ballets, estendards, banderes i una nombrosa presència d’animals. Així, cavalleria, falconeria, dromedaris o camells recorreran l’itinerari que parteix al carrer de la Batalla de Lepanto i pel centre històric de Bocairent arriba a la plaça de l’Ajuntament.

Enguany, l’Associació de festes ha establert una normativa específica per a l’acte per tal d’assegurar el bon ritme i la continuïtat de tots els ingredients de l’entrada per a major gaudi de participants i d’espectadors. Així, la comissió organitzadora ha previst fins a tres punts de control horari per garantir el compliment dels temps fixats per al desenvolupament de la desfilada.

Una vegada finalitzada l’entrada, la capitana dels Espanyoletos, Mariola Molina Beneyto, i el dels Moros vells, Ramón Micó Colomer, passaran revista a les tropes dels seus bàndols en un acte únic de Bocairent. Paral·lelament, a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora tindran lloc les vespres a sant Blai i, posteriorment, l’ofrena al patró.

No obstant això, l’activitat arrancarà dissabte de matí amb l’entrada de les bandes de les nou filaes durant la qual José Francisco Bernat Belda dirigirà la interpretació de l’Himne a Bocairent per l’Associació unió musical. Bernat ocupa actualment la plaça de clarinet Mi bemoll en la música de la Caserna general de l’exèrcit a Madrid, així mateix és integrant del quartet de clarinets Septimino i col·labora amb la banda de música de Ciempozuelos, a Madrid, com a professor i clarinetista. Una mascletada tancarà els actes matiners a l’espera de l’inici de l’entrada de Moros i cristians de la vesprada amb la seua conjunció de sons i de colors.

Programa d'actes complet

Font: Santblai.org
Huitanta esquadres i seixanta bandes de música prendran part de l'entrada Huitanta esquadres i seixanta bandes de música prendran part de l'entrada Reviewed by Jairo Molina on 17:12:00 Rating: 5

Post AD