Bocairent actua d’urgència per evitar la caiguda del Palau dels Barons de Casanova, del segle XVIII


L’Ajuntament de Bocairent es troba immers en la realització d’una intervenció d’urgència per a consolidar l’estructura del Palau dels Barons de Casanova perjudicada fonamentalment per filtracions d’aigua. El consistori va retenir l’inici dels treballs, previstos des de finals de l’any passat, a l’espera d’ajudes d’altres administracions per a dur endavant una actuació major però l’absència d’aquestes ha obligat a executar la part més bàsica del projecte per un import de 23.000 eurosprocedents íntegrament de les arques municipals.
La intervenció compta amb una durada d’un mes i inclou tasques de neteja de la vegetació existent als voltants de l’edifici així com de brutícia interior, ja concloses a hores d’ara. No obstant això, la principal tasca que s’està duent a terme és l’apuntalament de totes les estàncies per tal d’evitar el seu ensorrament.

Algunes estàncies del palau corren el risc de caure

El Palau dels Barons de Casanova és una construcció de finals del segle XVIII dedicada a l’esbargiment impulsada pel primer baró de la dinastia, Francisco Belda Pla, pare de Francisco Belda Asensio qui el va succeir a més de ser-hi diputat i procurador en Corts (1822-1823 i 1834-1835) com a exponents de la nova burgesia liberal local. Per la seua rellevància històrica i ubicació, en ple nucli urbà, l’Ajuntament de Bocairent va elaborar el 2010 un estudi de reforma i d’habilitació realitzat per l’arquitecte Miguel del Rey per a la seua conversió en centre social i cultural. De fet, la primera fase dedicada a la reparació de cobertes i de l’estructura va ser presentada al Ministeri de Foment que estava disposat a incloure-la en les actuacions sobre patrimoni arquitectònic, històric i social amb una inversió de 600.000 euros; però “la crisi i el canvi produït al govern estatal va paralitzar la materialització del projecte”, segons fonts municipals. Per això, el consistori comença ara la realització d’actuacions parcials “però sense perdre de vista l’objectiu final” de la seua completa rehabilitació i adequació.

Font: Comarcalia.info
Bocairent actua d’urgència per evitar la caiguda del Palau dels Barons de Casanova, del segle XVIII Bocairent actua d’urgència per evitar la caiguda del Palau dels Barons de Casanova, del segle XVIII Reviewed by Jairo Molina on 0:23:00 Rating: 5

Post AD