Senyalitzat el camí del cid en la província de València


Una bona notícia per als amants del senderisme, el Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar València, Terra i Mar de la Diputació de València ha senyalitzat la ruta senderista del Camí del Cid que discorre per la província de València.
Concretament, s'ha instal·lat la senyalització al llarg del recorregut que el Camí del Cid realitza en la província de València durant 180 km, des de la seua incorporació pel municipi d'Alfara d'Algímia fins a abandonar-la a Bocairent. Comprèn el tram final de la Conquesta de València (Xella-València) i l'inici de la Defensa del Sud (València-Oriola).
S'han col·locat 56 fletxes direccionals simples, 42 fletxes direccionals dobles i 4 fletxes direccionals triples en entrades i eixides de població i canvi de vial o traçat i 163 balises de seguiment en creus o desviaments, així com en determinats punts intermedis a manera de confirmació.
El projecte de senyalització ha integrat altres rutes senyalitzades que coincideixen en bona part del tram de la província de València com la via Augusta o el camí de Sant Jaume a Llevant.

El Camí en 46 municipis de la província
En la província de València, el Camí discorre pels municipis d'Algímia d'Alfara, Torres-Torres, Quart de les Valls, Quartell, Benevites, Faura, Sagunt, Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Museros, Albalat dels Sorells, Meliana, Almàssera, Alboraia, València, Sedaví, Alfafar, Massanasa, Catarroja, Albal, Beniparell, Silla, Sollana, Almussafes, Benifaió, Alginet, Algemesí, Alzira, Carcaixent, La Pobla Llarga, Manuel, Xàtiva, el Genovés, Bellús, Guadasséquies, Sempere, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner, Albaida, Bufali, Benissoda, Agullent, Ontinyent i Bocairent.
El Camí del Cid en la província de València utilitza en un 96% del seu recorregut camins agrícoles i trams urbans i tan sols el 4% restant discorre per espais forestals o de muntanya.
Homologació com GR-160
El Camí del Cid està homologat com GR-160 al llarg del seu recorregut en diferents trams de les vuit províncies que ho componen.
Actualment, la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana està realitzant els treballs de prehomologación de la ruta com GR-160 i posteriorment realitzarà els treballs definitius perquè durant els pròxims mesos, la ruta senyalitzada al seu pas per la província de València quede homologada.

Font: Valencia Terra i Mar

Senyalitzat el camí del cid en la província de València Senyalitzat el camí del cid en la província de València Reviewed by Jairo Molina on 10:00:00 Rating: 5

Post AD