Bocairent obté un taller d’ocupació destinat a rehabilitar un espai del barri medieval

La Direcció general d’Ocupació i de Formació, mitjançant el SERVEF d’Ontinyent, va comunicar aquest dijous, 21 de maig, a l’alcalde de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, la concessió del taller d’ocupació sol·licitat per la junta de govern de l’Ajuntament el 19 de febrer passat. D’aquesta forma, la localitat comptarà amb “una important contribució destinada a rehabilitar un dels espais més degradats del barri medieval com és una zona del carrer de Sant Joan”, anomenada popularment com “carrer Gorga”, així com a la restauració de façanes d’algunes vivendes.

El projecte impulsat per l’equip de govern de Bocairent perseguia dos objectius; així, la primera finalitat era “contribuir al foment del treball entre els joves amb més risc d’exclusió social, alhora que augmenten la formació” mentre que en segon lloc també es pretenia “seguir la millora de l’estat actual del nucli antic” de la població, després de concloure la segona fase de la rehabilitació integral del barri medieval. El taller permetrà ocupar setze persones desocupades i tindrà una durada de sis mesos durant els quals l’alumnat completarà 960 hores de formació en alternança amb el treball professional.

En total, la subvenció ascendeix a 146.519 euros per la qual cosa l’alcalde de Bocairent considera que “la sol·licitud del taller formulada en febrer mostra com la formació i l’ocupació és un aposta real del consistori”. Igualment, Josep-Vicent Ferre ressalta que aquest projecte contribuirà “a intervenir d’urgència en una de les zones del barri medieval més necessitada” així com “col·laborar braç a braç amb el veïnat de l’àrea i les seues iniciatives de recuperació del nucli històric”.

Ferre també es congratula “pel que el director general, Rafa Miró, haja complit la seua promesa d’atorgar enguany la subvenció a tots els consistoris als quals no se’ls havia concedit en les convocatòries anteriors i presentaven un projecte consistent, com és el cas de Bocairent”. No obstant això, l’alcalde lamenta que la comunicació de la concessió “no es fera en primer lloc al consistori, encarregat de la redacció i de la tramitació del projecte”.

Per una altra banda, la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació també va comunicar a l’Ajuntament l’atorgament d’altres dues subvencions. D’aquesta forma, el consistori podrà contractar un agent de dinamització local mitjançant el programa “Salari jove” així com un tècnic de turisme de la mà de la iniciativa d’ocupació públic d’interés general i social. Ambdues peticions van ser igualment sol·licitades per la junta de govern de Bocairent el 19 de febrer passat.

Els acords de la junta de govern corresponen als punts 3C, 3F i 3G de l’acta de la sessió de 19 de febrer que s’adjunta i que també pot descarregar-se en la pàgina web oficial de l’Ajuntament de Bocairent:http://www.bocairent.es/sites/bocairent.portalesmunicipales.es/files/jgl2015gen-feb_0.pdf

Font: Bocairent.es
Bocairent obté un taller d’ocupació destinat a rehabilitar un espai del barri medieval Bocairent obté un taller d’ocupació destinat a rehabilitar un espai del barri medieval Reviewed by Jairo Molina on 17:48:00 Rating: 5

Post AD