S'avança al 18 de maig la prohibició de cremar restes agrícoles o forestals


La Conselleria de Governació i Justícia ha ampliat, per les temperatures excepcionalment altes que s'estan produint, l'inici de la restricció del període de cremes entre el 18 de maig i setembre de 2014 per augmentar la prevenció dels incendis forestals a les muntanyes i terrenys forestals, segons publica aquest dilluns el Diari Oficial.

D'aquesta manera, en compte de l'1 de juliol en què començava aquesta prohibició per llei, ara el termini s'amplia. Entre el 18 de maig i el 30 de setembre no es poden cremar marges de cultiu o restes agrícoles o forestals, canyars o matolls, lligats a algun tipus d'aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus, en terrenys forestals, confrontants o a una distància inferior a cinc-cents metres.

A més, aquesta resolució publica restringeix les accions o activitats recollides en els plans locals de cremes i autoritzacions. D'aquesta manera, es deixen en suspen

s, entre el 18 de maig i el 30 de juny, totes les accions o activitats contemplades en els plans locals de cremes o en les autoritzacions nominatives que contradiguen les disposicions en la present resolució.

No obstant això, s'exclouen aquelles contemplades en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprès entre l'1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran realitzar en la segona quinzena de maig i en el mes de juny sempre que s'ajusten als requisits establerts per a la citada regulació especial.

Font: Vilaweb.cat/Ontinyent
S'avança al 18 de maig la prohibició de cremar restes agrícoles o forestals S'avança al 18 de maig la prohibició de cremar restes agrícoles o forestals Reviewed by Jairo Molina on 18:01:00 Rating: 5

Post AD