Les xarrades a la fresca de Bocairent combinen medi ambient, història, societat i patrimoni

El cicle de conferències “Xarrades a la fresca” torna la setmana pròxima a les nits d’estiu de Bocairent amb quatre cites que començaran cada dia a les 20.00 h entre el 17 i el 20 d’agost a la placeta de Sant Vicent, en ple barri medieval. Les al·locucions comptaran com a complement amb un sopar posterior en el mateix enclavament.

El biòleg Vicent Ferri serà l’encarregat d’obrir l’edició del 2015 amb “Custòdia del territori i gestió responsable: el Buixcarró i la fundació Victoria Laporta” que analitzarà el cas d’aquesta finca que ocupa més de 600 hectàrees de terreny a la serra de Mariola amb presentació prèvia a càrrec de Júlia Molina, tècnica del mateix parc natural. Per a l’endemà, l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida ha preparat una taula redona sobre la transició a Bocairent amb la participació de representants de les diferents forces polítiques i sindicals del moment com Valeriano Alcázar, Manuel Asensio, Antonio Cerdá, José Luis Gil, Ramón Molina, José Luis Pascual i Josep Villarrúbia. El president de l’IEVA, Josep Calatayud, introduirà aquesta nova proposta de l’entitat mentre que Rubén Molina moderarà el debat.

Dimecres serà torn de conèixer l’experiència viscuda a Palestina per Noelia Borràs Llopis i Maria Puerto Sempere, veïna de Bocairent, contada de primera mà. Finalment, Isabel Collado, encarregada a hores d’ara del museu arqueològic municipal Vicent Casanova, explicarà dijous els seus fons procedents de jaciments locals datats des del Paleolític Superior després de ser-hi presentada per la cronista local, Pepa Sempere.

Per al regidor de Cultura, Xavier Molina, les “Xarrades a la fresca” són “un bon moment per a analitzar de forma instructiva diferents temes d’àmbits ben diferents i atractius”. Per això, Molina convida “al veïnat de Bocairent, al de les poblacions dels voltants i als turistes de la zona a acudir a la placeta de Sant Vicent entre els dies 17 i 20 d’agost perquè de segur que les i els diferents ponents aconsegueixen atraure el seu interés”.

Font: Bocairent.es
Les xarrades a la fresca de Bocairent combinen medi ambient, història, societat i patrimoni Les xarrades a la fresca de Bocairent combinen medi ambient, història, societat i patrimoni Reviewed by Jairo Molina on 12:34:00 Rating: 5

Post AD